Na de haartransplantatie

Dag 1 (na de haartransplantatie) 
De dag na de haartransplantatie is er een volledige rustdag gepland omdat de wortels 24 u de tijd nodig hebben om zich vast te nestelen in de huid. 
Doe het op deze dag rustig aan en relax in je hotel.
Je mag je ook buiten het hotel begeven om iets te gaan eten of een kleine wandeling te maken, maar doe het rustig aan. Zware inspanning kan voor zwellingen zorgen. De eerste 2 dagen raadt men aan om met het hoofd hoger te slapen dan u gewend bent. Daardoor zal u misschien moeilijker inslapen maar toch is het belangrijk dat u voldoende rust neemt de eerste 2 nachten. Onvoldoende slaap kan immers zwelling veroorzaken.   

Dag 2 (na de haartransplantatie) 
Vooraleer onze chauffeur u terug naar de luchthaven zal brengen verwachten wij u eerst in de kliniek. Daar zal men het verband verwijderen en uw hoofdhuid voor de eerste keer verzorgen na de haartransplantatie. Dit zal men u gestructureerd uitleggen want dit zal u thuis voor 10 dagen zelf moeten uitvoeren. Deze info krijgt u ook nog mee in een infobrochure samen met alle verzorgingsproducten die u hiervoor nodig heeft. De shampoo en de lotion die u meekrijgt zorgen ervoor dat de wondjes binnen de 7-10 dagen volledig verdwenen zullen zijn. Na deze behandeling zal onze chauffeur u terug naar de luchthaven brengen. Rond 15u30 is uw terugvlucht en om 18u komt u terug aan in Zaventem (of in de luchthaven die u gekozen heeft vooraf).   

Na 2-3 weken zullen 80% van de getransplanteerde haren terug uitvallen. Dit is een normaal proces. Het getransplanteerde haar zal pas na 3-4 maanden langzaam beginnen te groeien. Het volledige eindresultaat zal u pas kunnen waarnemen na 12-14 maanden. Na de ingreep mag u 1 maand niet sporten, zwemmen, een sauna nemen of in de zon lopen. 

Genezing haartransplantatie
Na 4 – 6 weken vallen de haren uit. Dit noemen we de shock loss fase. Na 3 maanden beginnen de haren weer te groeien. Na 9 maanden tot een jaar is het eindresultaat zichtbaar.  Enkele belangrijke punten om in acht te houden tijdens het genezingsproces na de behandeling. Het zorgvuldig zorgen voor de hoofdhuid de eerste paar weken is cruciaal voor een geslaagd eindresultaat. 

Houd rekening met de volgende nazorg instructies

Deze krijgt u uitgebreid via Whatsapp en e-mail na dat u terug bent.

< Keer terug